Roland DG Blog

5 Tekenen dat u een nieuwe snijplotter nodig hebt

U komt met een desktop snijplotter of een grootformaat plotter  een heel eind, of u nu T-shirts op maat maakt of etalagebelettering. Maar eens komt u op een punt waar u uw snijplotter moet upgraden en u moet investeren in uw bedrijf.

Maar u wilt niet zomaar een nieuwe snijplotter kopen - u moet zeker weten dat u hem kunt gebruiken. Hoe weet u dan wanneer het tijd is om uw snijplotter te upgraden? De volgende indicatoren geven aan of u iets met meer mogelijkheden moet kopen.


Niet snel genoeg

Zodra uw vinylsnijbedrijf van start gaat, zou u het moeilijk kunnen krijgen als het aantal orders begint te stijgen. Er is niets erger dan vast te moeten stellen hoe bestellingen uw inbox overspoelen terwijl u wacht op uw snijplotter om jobs te voltooien.

    Vergelijking snijsnelheden


 12 - 100 mm/sec  10 - 500 mm/sec  10-30 - 1530 mm/s 

Als u vaak rondhangt of meer kopjes koffie zet dan vroeger, is het misschien tijd om te zoeken naar iets met een hogere snijsnelheid.


Niet genoeg snijkracht

Veel mensen die zich voor het eerst met snijplotters bezighouden, gaan ervan uit dat hun keuze beperkt is tot verschillende kleuren vinyl. Het is opwindend te ontdekken dat u ook karton, reflecterend vinyl, magnetische platen, flock en een heel universum van andere materialen kunt snijden.

   Vergelijking meskracht:


~110 gf  3 -350 gf  5 - 600 gf

Met zo'n grote verscheidenheid aan beschikbare media, zou u in de verleiding kunnen komen om te experimenteren met verschillende toepassingen. U zou kunnen dagdromen over een hoodie met glinsterend heat-transfer vinyl of een ingewikkeld verpakkingsontwerp. Echter, als uw snijplotter gewoon niet overweg kan met dikkere media, kunnen uw ambities in rook opgaan.

Niet breed genoeg

“Klein snijden op een grote snijplotter is geen probleem, andersom wel”. Deze zegswijze uit de grafische industrie is nog steeds waar, en met goede reden. Bij Roland DG horen we altijd van klanten die wensen dat ze in de eerste plaats gewoon een grotere machine hadden gekocht. Om voor de hand liggende redenen is er gewoon zoveel meer dat je kunt doen op een bredere plotter.

   Max. snijvlakken vergelijking


340 mm x 1000 mm 584 mm x 25 m 1.627 mm x 50 m

Als u nee zegt tegen klanten die grotere graphics willen maken, zoals etalages of grote voertuigstickers, moet u waarschijnlijk upgraden naar iets met meer breedte. Dit betekent ook dat u niet wordt beperkt door de beschikbare grootte van de media.

U wilt een nieuwe printer

Als u uw snijplotter gebruikt als onderdeel van een print-then-cut workflow, beschikt u waarschijnlijk over een vrij betrouwbaar systeem om ervoor te zorgen dat beide apparaten goed geïntegreerd zijn. Maar misschien wilt u investeren in een modernere printer of iets met een breder kleurengamma. Het laatste wat u wilt doen is experimenteren met uw zorgvuldig afgestemde workflow.


De Complete
Separates Oplossing

Alles wat u nodig hebt om uw productiviteit te verhogen

               

Aangezien u toch al bezig bent met het upgraden van uw printmogelijkheden, kunt u net zo goed ook uw snijopties onderzoeken. Een meer geavanceerde snijplotter kan u extra voordelen bieden, zoals een grotere snijkracht of een betere tracking nauwkeurigheid. Nog beter is het om te zoeken naar een print-then-cut oplossing die harmonie tussen de twee machines tot stand brengt.
De CAMM-1 GR2 Serie en de TrueVIS VF2-640  van Roland DG zijn bijvoorbeeld ontworpen om perfect samen te werken, met hetzelfde VersaWorks 6 RIP-platform, zodat u uw nieuwe set-up niet meer hoeft uit te proberen.


Hij heeft betere dagen gekend

Wanneer men het over Roland-snijplotters heeft, vallen vaak de woorden "robuust", "onoverwinnelijk" en "taai". Het is waar dat deze apparaten, mits goed onderhouden, u jarenlang winst zullen opleveren, maar elk mechanisch apparaat kan aan slijtage onderhevig zijn.


VINYL SNIJPLOTTER
ZELF-ONDERHOUD KIT

De kits bevatten een reeks onderdelen met eenvoudig te volgen instructies om je Roland-apparaat te onderhouden en jaar na jaar uitstekende prestaties te leveren.

Na verloop van tijd zullen uw aandrukrollen en snijstrips verslijten en de ontberingen van een constante productie zullen hun tol eisen. Hoewel de onderdelen gemakkelijk te vervangen zijn, kunt u dit beschouwen als een waarschuwing dat het tijd is om andere opties te overwegen.

Wij weten hoe gemakkelijk het is om gehecht te raken aan een machine die u tot nu toe alleen maar 100% goede resultaten heeft opgeleverd. Hoe moeilijk het ook is, iedereen gaat uiteindelijk naar grotere en betere dingen kijken. Het is aan u om naar de toekomst te kijken en u het bedrijf voor te stellen dat u wilt, niet alleen het bedrijf dat u nu hebt. Met meer geavanceerde apparatuur zijn er geen hindernissen meer om uw dromen te verwezenlijken.


SNIJDEN ALS EEN PRO

Ontdek de nieuwe CAMM-1 GR2-Serie grootformaat snijplotters