Roland DG Blog
Man met een laptop

6 redenen om business development in huis te halen

Wat doet u om uw bedrijf te laten groeien? Het is gemakkelijk om verstrikt te raken in de dagelijkse productietaken, maar een beetje investering in business development is een goede keuze.

Wanneer u begint met de marketing van uw bedrijf en meer klanten wilt aantrekken, kan het door tijdgebrek nodig zijn deze activiteit uit te besteden aan een marketingbureau.

Dat is een goed begin, maar uw business development zelf in de hand nemen en een directere band met uw klanten smeden levert heel veel voordelen op.

Afgebeeld: Man die financiële verslagen op een laptop bekijkt

1. Kostenreductie

Laten we eerlijk zijn - marketingbureaus moeten ook winst maken, en hun diensten worden geleverd tegen een kostprijs die hen in staat stelt hun werknemers te vergoeden en tegelijk geld te verdienen voor het bedrijf.

Als u uw bedrijf en uw merk naar een gunstige positie hebt gebracht wat betreft promotie, is het misschien tijd om meer controle te nemen over die berichtgeving. Hoewel dit misschien onbekend terrein voor u is, moet u niet vergeten dat er ongekende voordelen te behalen zijn.

2. Intellectuele Investeringswinsten

Zodra u meer zicht hebt op uw klantenbetrokkenheid, hebt u meer kansen om uw bedrijf aan te passen aan hun behoeften. Als één klant u een rechtstreeks bericht stuurt op een social media-platform, is de kans groot dat zijn behoeften dezelfde zijn als die van de rest van uw publiek. Speel in op die behoeften en gebruik uw pas verworven vrijheid om te adverteren hoe uw bedrijf een stap verder ging om uitzonderlijke service te verlenen.

Zo krijgt u een groot voordeel ten opzichte van concurrenten die niet op dezelfde manier de vinger aan de pols houden. Als u niet oplet, zou u immers terrein kunnen verliezen op andere ondernemingen die de markt beter in de gaten houden.

Op de foto: Man maakt aantekeningen in een notebook

3. Vrijheid om te experimenteren

Het is gemakkelijk om in een routine te vervallen en veilige producten te blijven produceren voor een klantenkring die u begrijpt. Maar laten we niet vergeten dat uw printapparatuur zeer veelzijdig is, en problemen kan oplossen tot ver buiten de grenzen die u hebt gesteld.

Natuurlijk kan het een heel gedoe zijn om een nieuwe manier uit te werken om uw bestaande installatie te gebruiken, maar als u die flexibiliteit in uw workflow kunt inbouwen, kunt u winstkansen op de meest onverwachte plekken aantreffen.


UW BEDRIJF KLAARMAKEN VOOR DE TOEKOMST

Download onze gids om uw bedrijf voor te bereiden op opkomende trends.

NU DOWNLOADEN


4. Grotere flexibiliteit

Wij hoeven u waarschijnlijk niet te vertellen hoe belangrijk het is dat u zich kunt aanpassen aan wereldwijde trends. Vanuit ons perspectief hier bij Roland DG hebben we talloze klanten hun bedrijf zien aanpassen om de kansen te benutten en de uitdagingen van de coronapandemie het hoofd te bieden.

Over het geheel genomen hebben deze bedrijven zich ondanks zeer moeilijke omstandigheden weten te handhaven en dankzij hun aanpassingsvermogen hebben zij een catastrofe weten om te zetten in een kans om hun bedrijf uit te bouwen.

5. Snellere reactietijden

Wanneer u met externe bureaus werkt, is het belangrijk op te merken dat zij misschien geen goed inzicht hebben in de factoren die voor uw branche van belang zijn. Zij hebben waarschijnlijk meerdere klanten in verschillende bedrijfstakken en het is te veel gevraagd dat zij uw bedrijfstak net zo goed begrijpen als u.

Als u met een extern agentschap werkt, moet u telkens wanneer er in uw bedrijf iets cruciaal gebeurt, aan hen uitleggen waarom dit relevant is en hen helpen te begrijpen waar de kansen voor uw klanten liggen.

Na dit langdurige voorlichtingsproces is het normaal dat u zich afvraagt of u tijd had kunnen besparen door de nodige wijzigingen zelf door te voeren.

6. Merkconsistentie

De meest succesvolle bedrijven ter wereld zijn die welke een sterk en herkenbaar merk hebben ontwikkeld. Dit betekent niet alleen dat zij een aantrekkelijk logo hebben - het betekent dat zij een identiteit hebben gecreëerd waarmee hun klanten zich kunnen identificeren. Dit klinkt misschien moeilijk, maar eigenlijk is het heel eenvoudig. U hoeft er alleen maar voor te zorgen dat uw communicatie consistent is, en de elementen vertegenwoordigt waar u en uw bedrijf in geloven.

Welk gedrag heeft uw onderneming tot nu toe succesvol gemaakt? Wat zeggen uw klanten over uw service? Wat biedt u dat uw concurrenten niet kunnen? Als u deze vragen kunt beantwoorden, bent u al een heel eind op weg om uw merk te definiëren en een stem te creëren die echt weerklank vindt bij uw publiek.

Conclusie

Dit klinkt misschien allemaal als goed advies, maar hoe kunt u deze extra activiteiten inpassen in een toch al drukke dag? Dit is de grote vraag die vele bedrijfseigenaars ertoe brengt business development uit te stellen ten voordele van meer praktisch werk.

Toch zijn er verschillende voordelen te behalen die uw bedrijfsresultaat direct positief kunnen beïnvloeden. Het eerste wat u moet doen, is wat tijd en middelen vrijmaken om actief aan business development te doen. Kunt u investeren in snellere machines om uw workflow te versnellen? Kunt u uw huidige werkstroom efficiënter maken, zodat u meer tijd hebt om over het grotere geheel na te denken?

De aanschaf van nieuwe machines is geen magische formule die uw bedrijf kan transformeren, maar met de juiste begeleiding kan het wel enorm helpen. Als u wilt weten welke opties er voor u zijn, bekijk dan de nieuwste technologie van Roland DG of neem contact op met een expert om uw zakelijke behoeften te bespreken.