Roland DG Blog
Grootformaat geprinte plaat in printwerkplaats

Hoe vlakbed UV-printen de productiviteit verbetert

U hoeft geen Master in economie te hebben om te begrijpen dat u meer geld kunt verdienen als u meer producten verkoopt. Met een vlottere toegang tot online verkoopplatformen en een verscheiden klantenbasis is het gemakkelijker dan ooit om zaken te doen.

Veel printproviders komen onvermijdelijk op een punt waarop zij hun printcapaciteit moeten uitbreiden met extra apparatuur. Investeert u in meer van hetzelfde, schakelt u over op iets meer industrieel, of verandert u de aanpak helemaal? Die beslissing nemen is moeilijk; een slechte investeringskeuze kan ernstige gevolgen hebben voor de groei van een onderneming.

Aangezien het onmogelijk is de dag langer te maken dan 24 uur, is het van cruciaal belang te investeren in een efficiëntere productiemethode. Laten we eens kijken naar een van de meest voorkomende grootformaat printproducten en de productiemethode onderzoeken voor een veel voorkomende toepassing, het printen op displayborden.

Afgebeeld: Aanbrengen van laminaat op geprinte rol-to-rol uitvoer

Printen op kartonborden met rol-to-rol

Roll-to-roll grootformaatprinters zijn de eerste keuze voor de meeste kleine tot middelgrote printbedrijven. Een kartonbord maken voor een werfreclame of een evenementenruimte verloopt in drie stappen:

  1. Op zelfklevende media printen

  Zodra de media is geladen en de machine is geconfigureerd, kan het printproces met de juiste apparatuur vrij snel verlopen - vooral als u niet in hoge-kwaliteitsmodus afdrukt. Als de output eenmaal is geprint, kan het zijn dat u moet wachten tot hij klaar is voor gebruik, afhankelijk van de inkt die u gebruikt.

  2. De output lamineren

  Voor buitenwerk, permanente bevestigingen of vloergraphics wordt aanbevolen de print af te dekken met een beschermende laminaatlaag. Om dit effectief te doen op een groot stuk, hebt u een speciale lamineerbank nodig, inclusief een verwarmingsrol op volle breedte. Zelfs bij deze methode zijn luchtbellen en vouwen niet onvermijdelijk, maar het is betrouwbaarder dan wanneer men grote vellen op een andere manier probeert te lamineren.

  3. Aanbrengen op de plaat

  Nu de media gelamineerd is, is de volgende stap om ze op de harde plaat aan te brengen. Nogmaals, de rol op de applicatietafel maakt dit veel gemakkelijker en efficiënter.

Een of twee ervaren operators kunnen met deze methode ongeveer 3-4 platen per uur produceren. Uiteindelijk kan uw bedrijf zijn output alleen verhogen door het aantal machines te verhogen en meer operators in dienst te nemen, wat betekent dat u moet investeren in grotere panden met hogere overheadkosten.

Afgebeeld: Rechtstreeks op een plaat printen met een vlakbed UV-printer

Hoe Vlakbed UV het printen op plaat sneller maakt

Het UV-vlakbedprintproces is gemakkelijker te beschrijven omdat het veel korter is. Eerst legt u de plaat op het bed, dan drukt u in uw RIP op "printen", en na een paar minuten verwijdert u de afgewerkte plaat en herhaalt u het proces zo vaak als nodig is.

Met deze methode kunt u tot 4 keer zoveel platen produceren, wat nog verder kan worden uitgebreid door printmodi van lagere kwaliteit te gebruiken. Deze enorme productiviteitsverhoging laat uw operators vrij om zich met andere taken bezig te houden terwijl de printer elke job afwerkt. Dit verhoogt niet alleen uw productie van harde platen, maar u hebt ook meer flexibiliteit om andere mogelijkheden te verkennen om uw bedrijfsresultaat te verhogen.

 


WILT U BORDEN VAN HOGE KWALITEIT PRINTEN, SNELLER DAN OOIT?

Ontdek meer over direct-to-board printen met hoge snelheid

LEES MEER 

 

Dit betekent dat u uw bestaande roll-to-roll printers niet hoeft te vervangen - u kunt ze blijven gebruiken om extra producten te produceren die uw aanbod uitbreiden. Bekijk ons artikel over het genereren van winst met een printer/snijplotter om nog wat meer ideeën op te doen.

Het feit dat vlakbed UV-machines sneller printen is slechts één manier om de workflow te versnellen. De vacuümbedtechnologie houdt de media stevig op hun plaats met een druk op de knop, waardoor het instelproces sneller verloopt en er minder fouten worden gemaakt. Positioneerpennen en aanslagen helpen bij het snel uitlijnen. De inkttechnologie zelf houdt in dat de inkt onmiddellijk wordt uitgehard met lagetemperatuurlampen die de media niet verkleuren zoals andere direct-printtechnologieën.

Als u eenmaal de productiesnelheid hebt verhoogd, zijn er in principe geen limieten meer. Als u enkele ideeën wilt om u te helpen meer te investeren in business development, hebben wij hier een beknopte gids samengesteld, of als u met een expert wilt spreken over vlakbed UV-printen, vul dan het onderstaande formulier in, dan nemen wij contact met u op.