bedrijfsinterne personalisatieapparatuur in gebruik

6 Redenen om personalisatie in huis te halen met digitaal printen

Als u producten verkoopt aan de consumentenmarkt - of zelfs aan andere bedrijven - zult u gemerkt hebben dat personalisatie steeds belangrijker wordt. Uit een enquête die we in november 2020 hielden, bleek dat de markt voor gepersonaliseerde geschenken voor eind 2021 nog groter zal worden.

De kans is groot dat u al wat personalisatie in uw klantenervaring of uw productaanbod hebt ingevoerd, maar hoe kunt u dit potentieel verder benutten? U kunt uw ideeën voorleggen aan een derde, maar u zult nooit weten wat mogelijk is tot u zelf met de technologie aan de slag gaat.

Hier zijn maar een paar van de voordelen die u voor uw bedrijf kunt benutten door u vertrouwd te maken met personalisatietechnologie

1. Kwaliteitscontrole

Op een sterk concurrerende markt hebben de bedrijven die producten van superieure kwaliteit leveren tegen een commercieel haalbare prijs, meer kans om te overleven. Toch is er maar één slechte partij van uw leverancier nodig om uw bestellingen te vertragen en het vertrouwen in uw diensten te ondermijnen.

Als u personalisatie in huis haalt, hebt u volledige controle over de uitvoerkwaliteit, en kunt u onmiddellijk reageren op onvolkomenheden zonder onvoorziene vertragingen op te lopen. Dit geeft u een vangnet en het betekent dat zelfs als de dingen niet volgens plan gaan, uw klanten er geen hinder van hoeven te ondervinden.
Gamer tag direct op een PC geprint Afgebeeld: Gamer tag direct op een PC geprint

2. Creatieve Controle

Als u een geweldig idee hebt, kan het gebeuren dat een deel van de essentie ervan verloren gaat in de communicatie wanneer u met derden te maken hebt. In dit geval is er altijd een element van compromis en het kan zijn dat deze derden uw visie niet helemaal realiseren.

Door deze productie in huis te halen kunt u vrijuit experimenteren en de output produceren die u in gedachten had. Bovendien zult u, met meer directe ervaring, een grotere waardering hebben voor de beperkingen en mogelijkheden. Dit betekent dat uw creatieve impulsen meer gericht kunnen zijn op de technologie die u ter beschikking staat, zodat u uw niche kunt vinden, uw volgende bestseller kunt creëren of een gat in de markt kunt ontdekken dat u kunt beheersen.

3. Reactietijden

De wereld verandert voortdurend en we zijn allemaal maar enkele ogenblikken verwijderd van de volgende grote trend. Helaas zullen, wanneer u met derden werkt, al uw concurrenten waarschijnlijk tegelijkertijd op deze trend inspringen, wat het aantal producten dat u kunt produceren zou kunnen beperken en de leveringstermijnen zou kunnen vertragen.

Door de productie in eigen hand te nemen, kunt u als eerste reageren als er nieuwe trends opduiken, en kunt u aan klanten beginnen te verkopen terwijl uw concurrenten nog bezig zijn de producten te bemachtigen. Met de extra vrijheid van in-house productie kunt u ook een meer flexibele service bieden, zodat uw klanten precies krijgen wat ze willen.

Gepersonaliseerde verpakking voor een instore promotie, met dank aan The Packaging Experts Op de foto: Gepersonaliseerde verpakkingen voor een instore promotie, met dank aan The Packaging Experts

4. Klantervaring

In dit tijdperk van eindeloze keuzemogelijkheden is de ervaring van de klant een van de belangrijkste dingen die het succes van uw bedrijf bepalen. In die zin is het een van de belangrijkste factoren en moet het vooraan in uw gedachten staan wanneer u een zakelijke beslissing neemt.

Eigen productiemogelijkheden nemen een groot deel van de beperkingen weg die u ervan kunnen weerhouden 'ja' te zeggen op de verzoeken van uw klanten. U hoeft geen derde partij te raadplegen om te weten te komen wat mogelijk is, want u weet het al - en als u het niet weet, kunt u het gemakkelijk te weten komen. 

5. Lagere kosten

Wanneer u met derden te maken hebt, is het een kwestie van gezond verstand om ervan uit te gaan dat ook zij een winstgevend bedrijf proberen op te bouwen. De prijs die u betaalt, dekt gewoonlijk de productiekosten, de leveringskosten en ten minste een bepaald extra percentage om ervoor te zorgen dat zij geld verdienen aan de transactie.

Door de productie in huis te halen, zijn de kosten transparant en hebt u ze volledig onder controle. U kunt beslissen waar u de grondstoffen vandaan haalt, en u kunt deze kennis ook doorgeven aan uw klanten. Dit kan belangrijk zijn als u bijvoorbeeld wilt voldoen aan de groeiende vraag naar duurzamere producten.

T-shirt gepersonaliseerd met print-and-cut technologie Op de foto: T-shirt gepersonaliseerd met print-and-cut technologie

6. Geen minimum hoeveelheden

Een van de grootste belemmeringen voor innovatie is de noodzaak zich vast te leggen op een minimum bestelhoeveelheid voor een willekeurig product. In veel gevallen betekent de hogere kostprijs van kleine oplagen dat u geen echt aangepaste oplossing kunt aanbieden en winstgevend kunt blijven zonder uw klanten uitzonderlijke prijzen aan te rekenen.

Omdat het even gemakkelijk is om één eenheid te maken als om er 100 te produceren, neemt de digitale printtechnologie in huis deze barrière weg. De vrijheid om te innoveren is een belangrijke factor en maakt het verschil tussen dezelfde producten maken als je concurrenten en een stap verder gaan om echt iets anders te maken.