Haal het maximale uit uw bedrijf met een printer/snijplotter van Roland

Uw bedrijf zou meer winst kunnen maken zonder te investeren in nieuwe apparatuur. Klinkt dit te mooi om waar te zijn? Misschien niet als u een gebruiker bent van een print- en snijapparaat van Roland. En als u nog geen print- en snijapparaat van Roland hebt, dan kan dit artikel u misschien helpen bij uw beslissing.

Haalt u het maximale uit uw printer/snijplotter van Roland?

Roland DG heeft wereldwijd meer dan 129.000 geïntegreerde print- en snijsystemen verkocht. Deze systemen behoren tot onze meest populaire grootformaatprinters, vooral vanwege hun uitstekende veelzijdigheid; printen en snijden is het Zwitserse legermes van de grootformaatprinters. Veel mensen gebruiken echter het ene stuk gereedschap vaker dan het andere, net als met dat handige zakmes. De printmogelijkheden van deze systemen zijn uitstekend – de Roland TrueVIS reeks  heeft diverse prijzen gewonnen vanwege de printkwaliteit, maar sommige gebruikers zien andere exceptionele functies mogelijk over het hoofd. Specifiek de mogelijkheid om, met één enkele machine, iets te printen en vervolgens in contouren te snijden – ideaal voor de productie van stickers, raamgraphics, hittetransfers voor kleding, voertuiggraphics en nog veel meer.

Maakt u er met zoveel veelzijdigheid wel optimaal gebruik van? En, wat belangrijker is, doen uw klanten dat ook met deze supermachines? Als uw klanten alleen maar posters, banners, pop-ups en roll-ups lijken te bestellen, en u weinig vraag ziet naar stickers en hittetransfers, dan denkt u misschien dat dat nu eenmaal de markt is. Maar is dat wel zo? Het is mogelijk dat uw klanten niet weten dat u een dergelijk groot assortiment producten met uw Roland-systeem kunt produceren en er daarom gewoon niet om vragen.

Uw aanbod uitbreiden

Denk eens aan de volgende scenario's om te kijken of u uw print- en snijdiensten kunt uitbreiden.

Scenario 1: Een klant is op zoek naar kleefbare vinyl signage voor het promoten van een nieuw product of een nieuwe dienst die hij verkoopt. Wij winnen de opdracht, maken het artwork met het logo van de klant erop en produceren het vinyl sign. Het resterende vinyl dat tijdens de productie werd gebruikt, gaat in de afvalbak. Wij maken de factuur op, de klant betaalt en gaat tevreden weg.

Scenario 2: Het logo van de klant hebben we al, dus met een paar extra muisklikken creëren we er een kleinere versie van, voegen we een omtrekpad toe voor contoursnijden en op de blanco gedeelten van het vinyl gebruiken we de nestingfunctie van de Roland VersaWorks-software om die ruimte te vullen met miniatuurstickers met zijn logo en contactinformatie. Dezelfde klant ontvangt het sign, maar deze keer geeft u hem ook een aantal kleefbare stickers die hij naar zijn eigen klanten kan verzenden. U hebt de klant zojuist gratis iets gegeven waarmee deze meer opdrachten kan binnenhalen, en hij zal nu nog positiever over u denken dan tevoren. De enige kosten voor u zijn een paar minuten extra werk en wat afvalmateriaal dat anders in de vuilnisbak zou verdwijnen. Het kost u dus vrijwel niets om een tevreden klant te krijgen.

Extra maatwerk is echter niet altijd praktisch of niet altijd in te passen gedurende een drukke werkdag. De oplossing? Wat dacht u van een aantal standaard-stickersets op basis van 'one-size-fits-all'? Geen maatwerk, maar een kant-en-klare selectie die uw meeste klanten zullen waarderen. Een pakket met kantoorsignage, misschien met een aantal 'Niet parkeren'-stickers, enkele veiligheidsborden, borden die de richting aanwijzen, wellicht een paar grappige cartoonachtige toiletstickers. Of misschien een paar trendy stickers voor de kinderen van uw klanten.

Scenario 3: U maakt deze diverse 'stickerset'-bestanden eenmalig tijdens rustige tijden, en wanneer uw klant een bestelling plaatst, kunt u deze bestanden eenvoudigweg toevoegen aan de afvalgebieden van uw geprinte vinyl signs die u produceert, met behulp van de Nest-functie van uw VersaWorks-software. U geeft deze sets aan uw klant en dan hoort u – behalve dat u hiervoor goodwill terugkrijgt – hoogstwaarschijnlijk het volgende: "Wauw, ik wist niet dat u dit kon!"

Dit is de perfecte gelegenheid om hem meer informatie te geven over de diverse andere items waarvan hij niet wist dat u die kunt aanbieden. Printer/snijplotters van Roland zijn ideaal voor sporttoepassingen omdat deze printers hittetransfers kunnen printen en snijden voor petten en T-shirts, stickers voor teamuitrusting en banners voor evenementen; allerlei soorten kantoor- en bedrijfsproducten waaronder veiligheidssignage, raamgraphics, promotiegeschenken en wagenparkgraphics; items voor thuis zoals grappige muurstickers voor kinderen, gepersonaliseerde canvassen en afbeeldingen; vrijwel alles wat denkbaar is in een retailomgeving – en nog vele andere markten. Met printen en snijden met Roland kunt u voor producten allerlei soorten personalisatie bieden.

En nu? Het is aan u

Uw klanten moeten weten dat deze producten bestaan als u wilt dat zij deze willen kopen. Door uw diensten te demonstreren met echte, tastbare producten, creëert u bij uw klanten het besef dat deze mogelijkheden bestaan evenals winstgevende mogelijkheden door middel van cross-selling en up-selling. Het is een zaak van zaaien en oogsten. Denk eens aan een aantal van uw belangrijke klanten die vaak terugkeren en over welke extra producten u aan hen kunt verkopen – als ze maar weten dat die mogelijkheden bestaan.

Printen en snijden biedt heel veel verbazingwekkende mogelijkheden en u kunt hiervan profiteren. U zult blij zijn wanneer u dat hebt gedaan, omdat geld verdienen aan afvalproducten die u anders in de vuilnisbak had gegooid, vrijwel hetzelfde is als slim zakendoen.

En last but not least: u zult de verwachtingen van uw klanten overtreffen, zodat uw bedrijf hét bedrijf is waarnaar zij zullen terugkeren in de toekomst.

Bent u nog geen gebruiker van Roland printen en snijden? Denkt u eraan om uw huidige print- en snijapparaat te upgraden? Boek nu uw gratis demonstratie van printen en snijden met TrueVIS VG2 of SG2.
Bekijk onze meest populaire grootformaatoplossingen met het boeken van een persoonlijke demonstratie (zonder verplichting).

Lees hoe printbedrijven de print- en snijoplossingen van TrueVIS gebruiken
Lees over andere bedrijven die niet konden wachten om met TrueVIS aan de slag te gaan, van de pioniers van de motorsport, het F1-team van Renault, tot de signage-perfectionist Gielen Reclame.