Help uw bedrijf om moeilijke tijden succesvol door te komen

Help uw bedrijf om moeilijke tijden door te komen

Bedrijven over de hele wereld worden beïnvloed door de huidige situatie - inclusief sign shops en printleveranciers. Mogelijks heeft het feit dat de lockdown-maatregelen in heel wat gebieden van de ene op de andere dag realiteit werden het er niet gemakkelijker op gemaakt, gezien bedrijven in deze regio's niet veel tijd kregen om zich aan de nieuwe situatie aan te passen. Ook in deze onzekere tijden, zijn wij hier om u met het nodige advies bij te staan.

Zet uw mensen op de eerste plaats

De gezondheid van uw personeel, hun gezin en natuurlijk ook uzelf moet nu op de eerste plaats komen. Uw team, uw klanten en iedereen met wie u zaken doet, zullen het ten volste begrijpen en waarderen dat u op dit moment  liever geen risico's wilt nemen. Het is ook essentieel om iedereen in uw team op de hoogte te houden van eventuele veranderingen.

Blijf kalm en denk na

Misschien heeft u de indruk dat u nu heel snel keuzes moet maken om uw bedrijf overeind te houden, maar probeer daarbij vooral kalm te blijven en alle opties duidelijk in kaart te brengen vooraleer u een beslissing neemt. Bestudeer dus eerst alle informatie die u ter beschikking heeft voordat u een personeelswijziging doorvoert of uw activiteiten wijzigt. Veel mensen in onze sector zullen zich de wereldwijde financiële crisis van 2007-2008 herinneren; welke ervaringen kunt u daaruit putten? Wat hadden sommige bedrijven en merken toen anders of beter kunnen doen? Hoe gaan andere mensen en bedrijven met de huidige situatie om? Besteed voldoende tijd aan het grotere plaatje.

Ken uw positie

Neem de tijd om alle financiële informatie over uw bedrijf te verzamelen. Hoeveel geld heeft u nog op uw rekening staan? Wat zijn uw maandelijkse uitgaven - salarissen, algemene kosten, huur? Hoeveel geld verwacht u in de komende periode nog te ontvangen voor voltooid werk, of te betalen aan bijvoorbeeld uw leveranciers? Dit totaal is uw werkkapitaal; deel het cijfer door uw maandelijkse 'break-even' punt om te berekenen hoeveel maanden uw bedrijf nog zou kunnen doorgaan onder de huidige omstandigheden. Misschien heeft u geld aan de kant gezet waardoor u ook in financieel moeilijke tijden probleemloos enkele maanden door kunt gaan, of misschien stelt u vast dat u minder reserves heeft dan gedacht. Hoe dan ook, het is belangrijk om deze oefening te maken zodat u steeds de beste beslissing kunt nemen.

Vraag om hulp

Veel regeringen over de hele wereld geven financiële steun aan werkgevers. Is dit in uw land ook het geval en, zo ja, kunt u hiervan profiteren? Kan uw verhuurder of hypotheekverstrekker een betalingsuitstel toekennen? Zou u uw overheadkosten kunnen verminderen door te onderhandelen met uw leveranciers? Niemand wil business verliezen en de overheid wil werkloosheid zo veel mogelijk beperken. Denk daaraan wanneer u uw financiële positie in kaart brengt. Onderschat bovendien niet het belang van degelijk advies. Luister naar de tips die u via de verschillende officiële kanalen of van uw leveranciers, branchegenoten en vrienden ontvangt. Er is heel wat informatie beschikbaar die u misschien kan helpen.

Praat met uw klanten en plan voor het hier en nu

Blijf in contact met uw klanten. Probeer uw telefoon zo veel mogelijk te beantwoorden en actief te blijven op de sociale media: laat aan de mensen in uw netwerk weten dat ze nog steeds bij u terecht kunnen. Luister ook aandachtig naar de huidige noden en wensen van zowel uw klanten als andere mensen in uw netwerk. Misschien is er momenteel minder vraag naar uw topproducten, maar stelt u vast dat heel wat mensen op zoek zijn naar andere soorten diensten en producten die u even goed zou kunnen aanbieden? Uw printuitrusting - en uw team - is waarschijnlijk flexibel genoeg om in te spelen op nieuwe en veranderende eisen. Als u een kortingsprogramma kunt introduceren of een verkoopstrategie kunt implementeren om de verkoop op gang te houden zou dat fantastisch zijn, maar zorg ervoor dat uw aanbod goed aansluit bij de noden en wensen van uw klanten. Praat met ons over potentiële verticale integratie en hoe u zou kunnen diversifiëren.

Plan voor de toekomst

We weten niet hoe lang de huidige situatie nog zal duren, maar mensen zijn van nature optimistisch. We kijken graag vooruit, om plannen te maken voor de toekomst. Gebruik deze mogelijkheid om contracten te sluiten voor wanneer de situatie weer normaal wordt: seizoensgebonden promoties, tentoonstellingen, schoolfeesten, festivals, sportevenementen. De situatie kan, net als aan het begin van de crisis, van de ene op de andere dag terug wijzigen. Wees daar klaar voor. Veel bedrijven overwegen misschien om het aantal verkopers en marketeers te verminderen, maar bij de terugkeer naar de normaliteit zullen dit essentiële profielen zijn. Investeer nu op een efficiënte manier in deze elementen, maar zorg er vooral voor dat ze klaar zijn wanneer het moment er is.

Wij Zijn Hier

Bij Roland zijn we er om u te ondersteunen met advies en informatie. Heeft u opmerkingen of vragen? Neem dan contant met ons op via onze nieuwe Wij Zijn Hier webpagina of onze verschillende social media kanalen en we zullen zo snel mogelijk reageren. We zijn er ook om u te inspireren met webinars, how-tos, FAQ's en inspirerende toepassingen. En we willen u en uw bedrijf versterken aan de hand van spannende nieuwe technologieën en bedrijfsideeën. Bezoek Wij Zijn Hier voor meer informatie.