WhatwillYouPrintMobile

What will you print?

Toen mijn collega's mij vroegen of ik op FESPA 2018 in Berlijn de potentiële mogelijkheden van digitaal printen op ongebruikelijke objecten met onze VersaUV LEF-200 UV plotter wilde presenteren, ging ik hier maar al te graag op in. Het was net zoiets als aan een kok de beste pannen en ingrediënten geven om tongstrelende gerechten te bereiden voor de meest kritische fijnproevers.

Sleutel tot succes

Ten eerste moesten wij het recept verfijnen om de beste resultaten te behalen. Voor deze missie ging ik naar diverse winkels om de meest interessante maar ook alledaagse dingen te kopen. Ik zocht objecten van weinig waarde zoals stenen en kurk die oppervlakken hebben die gewoonlijk niet worden gedecoreerd, laat staan met digitaal printen.

Ik wilde goed voor de dag komen. Daarom wilde ik ook een rond object zoals een golfbal gebruiken om te laten zien dat ook op gebogen oppervlakken hoogwaardige prints kunnen worden geproduceerd. Dit was zonder meer een verbluffend geprinte eye-catcher die iedereen deed stoppen – iets wat bezoekers niet hadden verwacht te zien en hun verbeelding bijna te boven ging.

De juiste methode

Voorafgaand aan de show besprak ik ons thema "What will you print?" met diverse collega's. Wij wilden een plezierige en informele demonstratie creëren van de veelzijdigheid en nauwkeurigheid van de Roland LEF-200. Daarnaast wilden wij een brede waaier aan mogelijkheden laten zien door een groot aanbod van vooraf geprinte items te presenteren. Deze waren gekozen om het enthousiasme te prikkelen van het publiek dat graag wilde zien hoe Roland DG hun bedrijf kan helpen.

SteelWrench

Een monitor achter het bureau gaf vervolgens stapsgewijs het proces in detail weer dat bezoekers zelf konden herhalen. Deze demonstreerde hoe ook zij een reeks objecten konden omzetten in elke digitaal geprinte versie die zij wilden. De eigen webcam van de printer presenteerde een live opname van wat werd geproduceerd en accentueerde de snelle, flexibele en consistente productie die gemakkelijk kan worden geïmplementeerd.

Enthousiast aan de slag

Met een waaier aan creatieve mogelijkheden vroegen wij bezoekers van FESPA "What will you print?” Deze vraag leidde tot verschillende en interessante antwoorden.

Sommigen kozen materialen zoals leer van hun tas en zelfs klittenband. Een Russische bezoeker koos een matryoshka pop, sommige studenten verstuurden een WhatsApp-groepsfoto die moest worden geprint op een muntstuk van €1 en drie Spaanse meisjes kozen houten wasknijpers die, evenals een foto, hun namen bevatten. Hun namen werden toegevoegd met gebruik van variabele data. Wij kregen ook verzoeken om te printen op lenzen, brillen, kaarsen, schoenen, telefoonhoesjes, nagels en veel gepersonaliseerde strikken – het laatste verzoek bijna zeker veroorzaakt door de strikken die door mijzelf op deskundige wijze waren gemodelleerd.

SneakerPrint

Ik had ook mijn eigen speciale items klaar, waaronder kaarsen, een kurkentrekker en borstel, evenals andere oppervlakken die wij konden transformeren met UV printen.

Als warme broodjes over de toonbank

De veelzijdigheid had tot gevolg dat ter plekke snel en gemakkelijk honderden prints werden gemaakt, zonder enkele voorbereiding. Een flexibele plotter zoals de VersaUV LEF-200 is een stuk gereedschap met verschillende creatieve mogelijkheden.

Deze tool kan een gewoon object transformeren tot iets buitengewoons. Hiermee kan iedereen zijn of haar eigen unieke 'handtekening' creëren. De enige beperking is uw eigen verbeelding.

Blijft over de vraag: What will you print?

Giovanni