De kracht van resin/latex-inkten voor uitzonderlijke voertuigwraps

Als u al actief bent in de markt van voertuigwrapping of grafische afbeeldingen, dan weet u precies waarom dit een van de grootste groeigebieden is in de grafische- & printindustrie. Recente statistieken voorspellen een aanzienlijke groei in de voertuigwrapping- en personalisatie-industrie, met een samengesteld jaarlijks groeipercentage* van 21,8% van 2022 tot 2030 om tegen 2030 25,49 miljard USD te bereiken, gedreven door de toenemende vraag naar gepersonaliseerde en visueel aantrekkelijke wraps.

https://straitsresearch.com/report/automotive-wrap-films-market*

Voertuigwrapping is een krachtige en visueel indrukwekkende manier om alles te laten zien, van bedrijfsmerk en reclame tot iconische ontwerpen en complete of gedeeltelijke visuele revisies.

Een auto gewrapt in vlinderprints
Een auto gewrapt in vlinderprints

Wat kunt u dus doen om op te vallen in een steeds competitievere markt? Naarmate de printtechnologie zich verder ontwikkelt, zo ontwikkelen ook de hulpmiddelen waarover wij beschikken verder. Een innovatie die in de autowrapsector aan populariteit wint, is het gebruik van resin/latex-inkten.

In dit artikel gaan we dieper in op de voordelen van deze geavanceerde inkten en waarom ze de ideale printoplossing zijn voor het creëren van prachtige, duurzame en gepersonaliseerde voertuigwraps.

Voordelen van printen met resin/latex-inkten

De Alpine F1-auto gewrapt in geprinte graphics
De Alpine F1-auto gewrapt in geprinte graphics

Het is helemaal niet ongewoon voor bedrijven om vast te houden aan wat ze kennen. Maar alleen omdat iets is beproefd, getest en vertrouwd is, betekent dit niet dat er geen andere oplossingen zijn die het verkennen waard zijn. De technologie wordt voortdurend verbeterd en bij inkt is het niet anders. Inkten op oplosmiddelbasis blijven ongelooflijk populair in de autowrappingbusiness vanwege hun flexibiliteit. Als wrapping een van de vele toepassingen is die u aanbiedt, dan is eco-solvent een geweldige all-rounder, maar als u wrapping als kernfunctie wilt nastreven, dan biedt de TrueVIS AP-640 resin/latex-printer een nieuwe, interessante oplossing voor uw bedrijf.

Dit zijn enkele van de belangrijkste redenen om resin/latex-inkten voor voertuigwraps te overwegen.

Levendige kleurweergave

De TrueVIS resin/latex-inkten worden geprezen voor hun vermogen om levendige en dynamische kleuren te produceren door een zwaardere verzadiging te leveren dan andere resin/latex inkten. De TrueVIS AP 640 resin/latex-printer is in onafhankelijke tests geprezen voor het produceren van het grootste kleurengamma voor resin/latex-inkt, evenals voor zijn uitzonderlijke beeldkwaliteit en kleurmatchingresultaten.

"De AP-640 is het eerste apparaat met 4 kleuren dat we hebben getest en dat een 5-sterrenstatus heeft behaald voor kleurnauwkeurigheid." David Sweetnam, Directeur van Lab Services, Keypoint Intelligence.

Het is het ideale apparaat voor het creëren van opvallende wraps die de aandacht trekken met ongeëvenaarde helderheid. De AP-640 is een 4-kleuren machine, maar de TA-inkten met hoge verzadiging doen het bijzonder goed, zelfs in vergelijking met concurrerende 6-kleuren apparaten. De algehele kleurweergavekwaliteiten maken het veel gemakkelijker om de kleuren van bedrijven op elkaar af te stemmen, wat vooral belangrijk is voor corporate branding graphics op vlootvoertuigen.

Snelle doorlooptijden

Snelle doorlooptijden kunnen het verschil betekenen tussen het binnenhalen van uw volgende grote klant of niet kunnen voldoen aan hun behoeften & vereisten. De TrueVIS AP-640 is ontworpen om snel te printen en af te werkenzonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit. Precies voor dit doel zijn de innovatieve dubbele printkoppen met variabele punten in een verspringende opstelling geplaatst. De hoofdprintkop legt een optimiser aan om het media-oppervlak voor te bereiden zodat de inktdruppels van de CMYK-printkop een fijnere stip kunnen vormen, wat resulteert in nauwkeurigere kleuren en afbeeldingen.

Het droogsysteem is ongelooflijk efficiënt en houdt de warmte vast dankzij een geavanceerd 'luchtgordijn', waardoor het minder elektriciteit verbruikt dan andere systemen. De AP-640 is ook vriendelijker voor de gedrukte media dan andere drogers, zodat de integriteit ervan behouden blijft. Hierdoor blijft de printnauwkeurigheid langer behouden, wat belangrijk is voor een nauwkeurige uitlijning en langere prints. De prints verlaten de droger bij een lage temperatuur en zijn klaar voor onmiddellijke laminering of afwerking. De sneldrogende resin/latex-inkt verbetert de productiviteit en zorgt ervoor dat deadlines worden gehaald, waardoor uw bedrijf een concurrentievoordeel krijgt.

Duurzaamheid boven verwachting

Een volledig gewrapte racewagen ontworpen door FunkeeFish
Een volledig gewrapte racewagen ontworpen door FunkeeFish

Hoe lang een voertuigwrap meegaat, is cruciaal, rekening houdend met de verschillende omgevingsfactoren en de mate van slijtage waaraan ze worden blootgesteld. Resin/latex-inkten blinken uit in duurzaamheid, bieden een robuuste bescherming tegen UV-stralen, ruwe weersomstandigheden en dagelijks gebruik, terwijl de levendigheid van de print behouden blijft.

Resin/latex-inkt in de AP-640 presteert zeer goed wanneer mediastretch vereist is voor een toepassing, met name bij het printen van gegoten vinyl voor voertuigwraps en de uitdagende oppervlakken die ze presenteren. Wanneer de AP-640 prints tot 200% werd uitgerekt, behielden ze meer van hun algehele kleur dan bij apparaten van onze concurrenten.

Het lamineren van prints is essentieel om de duurzaamheid van de wrap te verbeteren en een extra laag bescherming te bieden tegen zonlicht, krassen en vervaging. Laminaat hecht bijzonder goed met TrueVIS resin/latex-inkt, waardoor optimale prestaties van het product worden gegarandeerd en kosten of ongemak veroorzaakt door “delaminatie” worden vermeden. Met de mediacertificering van de TrueVIS AP-640 kunt u erop vertrouwen dat geprinte media aan de specificaties voldoen.

De TrueVIS AP-640 wordt gedekt door de prestatiegarantie van Avery Dennison voor het Integrated Component System (ICS). Het ICS-garantieprogramma biedt extra zekerheid over de mediaprestaties en compatibiliteit, zodat u gegarandeerd een consistente kwaliteit zonder defecten krijgt bij het gebruik van hun product.

Veelzijdige personalisatie

Mission Motorsport brengt graphics aan op een auto
Mission Motorsport brengt graphics aan op een auto

Voertuigwraps zijn veel meer dan doeken voor branding; ze zijn platforms voor individualiteit. Resin/latex-inkt biedt print bedrijven een uitgebreid palet om mee te werken, waarmee ze ingewikkelde ontwerpen, gepersonaliseerde afbeeldingen en visueel verbluffende wraps kunnen reproduceren die de verwachtingen van de klant overtreffen.

De eerder genoemde variabele puntgrootte helpt bij het produceren van een betere printkwaliteit. Kleinere punten optimaliseren de fijnere details en grotere punten creëren platte, massieve kleurvullingen. De mogelijkheid om variabele punten te printen in zowel kleinere als grotere formaten resulteert in scherpere, fijnere details en een betere dekking van grote oppervlakken. Dit resulteert in een uitzonderlijke printkwaliteit en levendigheid, zelfs bij het printen met een lagere resolutie.

De relatief dunne inktlaag van resin inkt betekent dat de oppervlakteafwerking van de media behouden blijft – matte media worden mat bedrukt en gloss behoudt een glanzende afwerking.

Lage bedrijfskosten:

Meer output produceren met minder inkt is een effectieve manier om de bedrijfskosten te verlagen. Sterk gepigmenteerde inkt betekent dat er minder nodig is om een ongeëvenaarde beeld- en kleurkwaliteit te produceren.

Het printen van hoogwaardige afbeeldingen met een lagere resolutie dankzij superieur variable dot-printing vermindert het inktverbruik verder en maximaliseert de productiviteit van de printer.

De variabele piëzo-printkoppen die in de TrueVIS AP-640 worden gebruikt, hebben een lange levensduur. In combinatie met de gerenommeerde garantiepakketten van Roland DG Care, die de printkoppen en alle componenten dekken, zijn er aanzienlijke besparingen te realiseren gedurende de levensduur van de printer.

VersaWorks 6, inbegrepen bij aankoop van een TrueVIS AP-640, is een krachtige, gebruiksvriendelijke RIP met verschillende tijdbesparende functies, zoals jobgroepering en beheer van meerdere apparaten, ontworpen om de efficiëntie te verbeteren. Roland DG Connect is een machinemonitoringsapp die ook helpt om de prestaties te stroomlijnen, zodat u zo snel mogelijk rendement op uw investering krijgt.

Milieuverantwoordelijkheid

Een persoon brengt graphics aan op de achterkant van een bestelwagen
Een persoon brengt graphics aan op de achterkant van een bestelwagen

GREENGUARD Gold gecertificeerde resin/latex-inkten worden erkend als milieuvriendelijk, iets wat steeds belangrijker wordt voor bedrijven en klanten. Dit type inkt op waterbasis bevat minimale hoeveelheden vluchtige organische verbindingen (VOS) en geen gevaarlijke luchtverontreinigende stoffen, wat betekent dat het geurloos en milieuvriendelijker is, en bijdraagt aan een veiligere, gezondere lucht.

Er wordt warmte gebruikt om de inkt uit te harden, maar dat is efficiënter dan bij andere inktopties. Nogmaals, het droogsysteem verbruikt minder elektriciteit, omdat het zeer goed is in het vasthouden van warmte en het optimaliseren van de droogtijd.

VersaWorks 6, de geavanceerde RIP-software van Roland DG, bevat nestingopties die ook het mediagebruik optimaliseren, zodat afval tot een minimum wordt beperkt. Duurzaamheid is een zorg voor iedereen en alles wat we kunnen doen om onze voetafdruk te verkleinen, komt de industrie en het milieu ten goede.

Conclusie

De technische uitmuntendheid van resin/latex-inktprinten betekent dat het een eenvoudige, flexibele en winstgevende methode is om gepersonaliseerde voertuigwraps te maken. De TrueVIS AP-640 resin/latex-printer haalt het meeste uit de innovatie in inkttechnologie en biedt printbedrijven de tools die ze nodig hebben om uitzonderlijke, duurzame folies te creëren. Van levendige kleurreproductie tot ongeëvenaarde duurzaamheid, de voordelen van printen met resin/latex-inkt zijn zichtbaar in elk aspect van voertuigwraps.

Voor een printbedrijf dat zich wil onderscheiden en nieuwe groeimogelijkheden wil verkennen, is investeren in de TrueVIS AP-640 een strategische stap naar prominentie in voertuigaanpassing.

Als u meer informatie wenst over iets dat we in dit artikel behandeld hebben, neem dan contact op met uw Roland DG-vertegenwoordiger, of spreek hier met een expert.

Praat met een expert