Roland DG Blog

Pantone onthult Classic Blue als kleur van het jaar 2020

Deze duurzame blauwe tint wekt rust, vertrouwen en verbondenheid op en benadrukt ons verlangen naar een betrouwbare en stabiele basis waarop we kunnen bouwen terwijl we op de drempel van een nieuw tijdperk staan.” Met deze woorden onthulde Pantone zijn kleur van het jaar 2020: Classic Blue (19-4052).

Classic Blue is volgens Leatrice Eiseman, directeur van het Pantone Color Institute, een 'solide en betrouwbare blauwe tint' die 'standvastigheid en vertrouwen' uitstraalt en ons herinnert aan de 'uitgestrekte en oneindige avondhemel'. Hoewel hij misschien minder fel en levendig is dan de kleur van het jaar 2019, Living Coral (16-1546), is onze voorkeur voor rustige, eerlijke tinten volgens Pantone niet zo verwonderlijk in een alsmaar complexer wordende, technologiegedreven wereld. In zekere zin benadrukt hij ons verlangen naar rust en een stabiele toekomst, vrij van onzekerheid.

Ongetwijfeld zult u deze kleur binnenkort overal zien opduiken. Tenslotte analyseert het instituut al meer dan twee decennia lang elk jaar de meest recente kleurentrends en -invloeden over verschillende sectoren en landen heen om tot haar jaarlijkse keuze te komen. Wat ook de reden is waarom iedereen die, op welke manier dan ook, betrokken is bij design op de hoogte zou moeten zijn van Panton's keuze, gezien deze het hele jaar door een meetbare invloed zal hebben op onze kleurvoorkeuren. 

Maar beelden zeggen altijd meer dan woorden. Daarom hebben wij voor u 6 leuke ontwerpen uitgekozen die dankzij het gebruik van Classic Blue meteen in het oog springen:

   
   
   

 

Wist u dat VersaWorks 6 het ongelooflijk gemakkelijk maakt om Pantone-kleuren, waaronder Classic Blue (19-4052), te matchen? Dit dankzij een ingebouwde Pantone-bibliotheek, ondersteuning voor uitgebreide kleurenbibliotheken en een heleboel andere functies die het automatisch matchen van kleuren gemakkelijker maken dan ooit tevoren. Neem nu contact op met ons om meer te weten te komen! 

 

Afbeeldingen met dank aan DepositPhotos en Unsplash