Een enorme verscheidenheid aan signalisatie op Times Square in New York
Nieuwe lay-out Blog Post banner

Bouw een hobby uit tot een voltijdse onderneming

Het is een droom die velen van ons delen - de kost verdienen met iets wat we graag doen.

We besteden veel tijd aan ons werk, dus een mate van interesse of zelfs plezier is iets waar de meeste mensen naar streven. Het goede nieuws is dat er echte mogelijkheden zijn om van uw hobby's iets winstgevends te maken als fulltime bedrijf. En als u al weet wat u doet, hebt u een grote voorsprong.

De kans is groot dat als je er tijd aan besteedt en het u vreugde geeft, u er waarschijnlijk ook erg goed in bent. Dus als u ooit uw zinnen hebt gezet op wat u zou kunnen bereiken, lees dan verder en ontdek dat het echt mogelijk is om uw interesses om te zetten in een echt bedrijf.

Kan een hobby een bedrijf worden?

Er zijn veel goede redenen om hobby's te hebben - van het verbeteren van de geestelijke gezondheid en het welzijn tot bezig blijven, weg van een scherm en het leren van een vaardigheid. Ze kunnen ook goed geld opbrengen. Misschien hebt u uw creaties al meegenomen naar lokale beurzen en markten om ze te verkopen of hebt u een kleine online aanwezigheid die uw inkomen aanvult.

Een vinyl-cut bloemensticker op een muur
Een vinyl-cut bloemensticker op een muur

De digitale print- en personalisatie-industrie is op dit moment een geweldige plek voor creatieve, onafhankelijke en gedreven ondernemers, vol mogelijkheden om hun hobby uit te bouwen tot een fulltime bedrijf. Of u nu uw apparatuur wilt upgraden, uw tijd wilt optimaliseren, een geschikter pand wilt vinden, nieuwe markten wilt verkennen of al het bovenstaande, als u de passie hebt om het te laten werken, zijn er zoveel mogelijkheden waarmee u wat u al in uw vrije tijd doet, kunt opwaarderen tot een bedrijf. Van stickers en print-and-cut graphics tot gepersonaliseerde artikelen van welke beschrijving dan ook, als u een toepassing kunt bedenken, is de kans groot dat u die kunt verkopen.

Wie begint een klein personalisatiebedrijf?

Hier zijn een paar voorbeelden van het soort mensen dat we meestal een bedrijf zien starten vanuit hun hobby, maar dit zijn zeker niet de enigen. Als u ziet dat u enkele van hun eigenschappen deelt, dan helpen wij u graag om het volgende succesverhaal te worden.

 • De 'mentaliteit van een klein bedrijf' – Ze zoeken naar unieke manieren om hun creaties te laten opvallen, gaan actief de dialoog aan met potentiële klanten op sociale netwerken of persoonlijk en gebruiken die relaties om van hen terugkerende klanten te maken.
 • De opportunist - Een ondernemer ziet een kans vaak eerder dan de rest van ons, maar wat nog belangrijker is, hij heeft de moed om ervoor te gaan. Ze weten wanneer de beloningen groter zijn dan de risico's, dus zijn ze meer bereid om zichzelf uit te dagen om succesvol te worden.
 • Het flexibele schema - We werken niet allemaal op een typische 9-5 dag, dus de mogelijkheid om uw eigen uren aan te houden en te werken volgens uw eigen schema is een grote stimulans voor het runnen van een bedrijf. U kunt uw vrije tijd en sociale omgeving gebruiken om producten te verkopen waarnaar uw vrienden, familie, andere bedrijven en online klanten op zoek zijn.
 • De vaardigheden - We hebben het er al eerder over gehad, maar hoe meer u iets doet wat u graag doet, hoe beter u er waarschijnlijk in zult worden. Mensen houden ervan om dingen te bezitten die uniek zijn en door mensen gemaakt zijn, in plaats van massaal geproduceerd in grote fabrieken, en ze zijn bereid om geld uit te geven aan die producten.
Heat-transfer vinyl t-shirt
Heat-transfer vinyl t-shirt

U hoeft uw bedrijf niet vanaf nul te beginnen. Misschien hebt u al een bedrijf en een klantenbestand en wilt u uw klanten meer waarde bieden door artikelen te introduceren die u als onderdeel van uw hobby produceert. Een goed voorbeeld is een kleine detailhandel in kantoorbenodigdheden en verzendbedrijven die hun print- en cut hobby gebruiken om merkstickers of -etiketten bij hun pakketten te voegen. Dit kan hen onderscheiden van de concurrentie door de klant iets meer te geven dan ze normaal verwachten.

Dingen om te overwegen

Uw eerste stap is het maken van een bedrijfsplan waarin elk element van de productie aan bod komt. Hiermee kunt u de financieringsvereisten, tijdschema's en logistiek uitwerken, maar het is ook een essentieel hulpmiddel als u investeerders gaat benaderen. Dit zijn enkele van de belangrijke overwegingen die u moet maken.

 • Waar gaat u zich vestigen?
  Werkt u vanuit huis, in de garage of hebt u een bedrijfspand nodig? Er zijn kosten om rekening mee te houden, waar u zich ook vestigt, van elektriciteitsverbruik tot apparatuur, maar hoeveel hangt af van wat u doet en waar. Ruimte is een belangrijk goed, niet alleen voor comfort, maar ook voor verpakking, opslag en de mogelijkheid om uit te breiden.
 • Hoe gaat u uw producten verkopen?
  Misschien wilt u op beurzen of markten opvallen en die mindset gebruiken om uw producten te verkopen. Het gebruik van online marktplaatsen opent een veel groter potentieel klantenbestand, maar wees u wel bewust van eventuele kosten en weet dat uw concurrentie ook toegang heeft tot dezelfde markt.
Werk vanuit huis, in de garage of in uw eigen kantoorruimte
Werk vanuit huis, in de garage of in uw eigen kantoorruimte.

 • Een merk bouwen
  Er zit zoveel waarde in een merk. Hierdoor kan uw klant u leren kennen - niet alleen wat u voor hen kunt doen, maar ook waar u voor staat en wat u belangrijk vindt, waardoor u die emotionele band en dat vertrouwen krijgt waardoor u zich van een ander bedrijf onderscheidt. Het is veel meer dan een mooi logo, een gebruiksvriendelijke website en boeiende sociale inhoud, maar dit zijn allemaal belangrijke elementen om het op te bouwen en sterk te houden.
 • Financieringsopties verkennen
  Natuurlijk is het uitoefenen van een hobby iets anders dan het ontwikkelen van een bedrijf. U moet plannen, vraag creëren en dan leveren om aan die vraag te voldoen, voordat u uiteindelijk winst maakt. De uitgaven zullen waarschijnlijk aanzienlijk hoger zijn dan voordat u pro werd, zelfs als u in het begin al veel van de apparatuur had. Er zijn financieringsopties die van pas kunnen komen, vooral als het gaat om de overgang naar een ander pand of het upgraden van uw apparatuur.
 • Weet wat succes voor u betekent
  Wat zijn uw doelen op lange termijn? U weet waarom u van uw hobby een bedrijf hebt gemaakt en die redenen zullen bepalen wat u als succes beschouwt. Wilt u zo groot worden als u maar kunt of blijft u liever klein? Wilt u werknemers? Wilt u de flexibiliteit behouden om andere interesses en verplichtingen aan te gaan?
 • Balans werk/privé
  Hobby's worden meestal gezien als een vorm van escapisme en een manier om te ontspannen van het werk, dus het is vooral belangrijk om dat evenwicht te bewaren wanneer uw hobby uw werk wordt. Hopelijk houdt u zoveel van wat u doet dat het nooit een probleem wordt, maar afstand nemen zal voor velen van ons een belangrijk element zijn bij de overstap van tijdverdrijf naar werk.
 • Het flexibele schema - We werken niet allemaal op een typische 9-5 dag, dus de mogelijkheid om uw eigen uren aan te houden en te werken volgens uw eigen schema is een grote stimulans voor het runnen van een bedrijf. U kunt uw vrije tijd en sociale omgeving gebruiken om producten te verkopen waarnaar uw vrienden, familie, andere bedrijven en online klanten op zoek zijn.
 • De vaardigheden - We hebben het er al eerder over gehad, maar hoe meer u iets doet wat u graag doet, hoe beter u er waarschijnlijk in zult worden. Mensen houden ervan om dingen te bezitten die uniek zijn en door mensen gemaakt zijn, in plaats van massaal geproduceerd in grote fabrieken, en ze zijn bereid om geld uit te geven aan die producten.
Direct-to-object print op hoesjes voor mobiele telefoons en oortelefoons.
Direct-to-object print op hoesjes voor mobiele telefoons en oortelefoons.

Besluit genomen?

Hobby's zijn fantastische uitlaatkleppen, maar het zijn ook fantastische mogelijkheden. We besteden zo veel van onze tijd aan werk dat het een voorrecht kan zijn om dit te kunnen combineren met iets waar we van houden. Waarom gebruikt u uw gedrevenheid, ervaring, expertise en ideeën niet om de volgende stap te zetten en een succesvol, bevredigend bedrijf op te zetten? Als u meer wilt weten over digitale printoplossingen en hoe deze bedrijven kunnen helpen groeien, neem dan contact met ons op en wij bespreken graag uw behoeften.

Praat met een expert