A Roland DG bemutatja a VersaUV LEC2 tekercses nyomtató/vágókat és az S sorozatú síkágyas termékcsaládot

Az új modellek növelik az UV-nyomtatás előnyeit a nyomathordozók körének bővítésével és az élesebb minőséggel

A Roland DG ma bejelenti áttörést jelentő két új megoldását, a tekercses UV-nyomtató/vágók VersaUV LEC2 sorozatát és a síkágyas UV-nyomtatók VersaUV LEC2 S sorozatát.

VersaUV LEC2 nyomtató/vágók

A VersaUV LEC2 tekercses nyomtató/vágó sorozat magában foglalja a LEC2-330 762 mm (30”) és LEC2-640 1625 mm (64”) berendezéseket, és fő célja a nyomtatási minőség optimalizálása és a nyomathordozókkal való kompatibilitás bővítése, miközben egy valóban átfogó UV nyomtatási megoldást kínál a nyomtatási szakemberek széles köre számára.

A mind beltéri, mind kültéri alkalmazásokhoz tervezett LEC2 nyomtató/vágó sorozat vonzó lesz a csomagolási szakemberek számára a mintadarabok és prototípusok létrehozása szempontjából, de azoknak a nyomdaipari vállalatoknak is, amelyek prémium minőséget vagy speciális hatásokat akarnak hozzáadni a jelzések és grafikák széles választékához. Az integrált vágási képességek pedig azok számára is vonzóvá teszik, akik egy minden egyben megoldást keresnek.

Paul Willems, a Roland DG EMEA üzletfejlesztési és termékmenedzsere megjegyzi: ‘Tudjuk, hogy a nyomdai vállalkozások jelentős üzleti értéket generálnak az UV által lehetővé váló sebességből, egyszerűségből és rövid átfutási időből. Az LEC2-330-as és 640-es modellek még több bevételi lehetőséget teremtenek azzal, hogy kibővítik azoknak a tekercses és félmerev hordozótípusoknak a körét, amelyekre az ügyfelek nyomtathatnak, valamint növelik a végtermék minőségét.’

Külön megvásárolható tartozékok, mint pl. a TB-30 feszítő rúd és az ET-30 hosszabbítóasztal ugyancsak használhatók az LEC2-330 berendezéshez, így a nyomtatás kihívást jelentő anyagokra is lehetséges a vékony fóliáktól a puha tasakokig, de készíthetők kontúrvágott címkék és teljes egészében kartonból álló csomagolás prototípusok.

A szélesebb LEC2-640 vonzó megoldást jelent kültéri és beltéri alkalmazások széles köréhez. A nagy átlátszatlanságú fehér festék lehetővé teszi a nyomtatást átlátszó anyagokra, pl. fix háztartási fóliákra, valamint kirakati megjelenítések és promóciók grafikák előállítását. Azok az ügyfelek, akik a lakk festékkel választják a festékkonfigurációt, hozzáadhatnak megragadó hatásokat is egyedi falborítások létrehozásához, valamint kisebb alkalmazásokhoz, pl. címkékhez és matricákhoz.

VersaUV LEC2 S sorozatú síkágyas nyomtatók

LEC2 S sorozatú pr web

A VersaUV LEC2 S sorozatú síkágyas nyomtatók kimagasló sokoldalúságot kínálnak, megkönnyítik a nyomtatást a legkülönfélébb anyagokra és tárgyakra, legyenek azok rugalmasak vagy merevek, és vonzóak lesznek a jelzéskészítők, a személyre szabással foglalkozók, az ipari nyomdák és csomagolás szakértők számára is, akik eltérő profitlehetőségeket, rövidebb piacra kerülési időt vagy az aktuális költségek csökkentését keresik.

A 4 síkágyas modellből álló S sorozat számos konfigurációban és méretben választható, hogy megfeleljen mindeféle gyártási környezetnek és igényeknek. Két szélességben, 762 mm (30”) és 1625 mm (64”) és 3 hosszúsági konfigurációban (F200, F300 vagy F400)* kapható, hatásos 230 mm-es nyomtatható magassággal.

A mai piacok rugalmasság iránti igényét felismerve a Roland DG az S sorozatú modellek egyedi változatait is kínálja külön rendelésre azoknak, akiknek más ágyhosszúságra vagy szalagos nyomtató változatra van szükségük.

Ipari alkalmazások, beltéri és kültéri plakátok, termék-prototípusok és csomagolások, továbbá személyre szabott termékek egyaránt nyomtathatók a Roland DG LEC2-330S és LEC2-640S síkágyas nyomtatókkal.

Willems úr folytatja: ‘A VersaUV LEC2 S sorozatú síkágyas nyomtatók ideálisak következő lépésként az asztali UV-nyomtatókat már használók számára, illetve frissítésként az S sorozatot használóknak, olyan vállalkozásoknak, amelyek szeretnének belépni az UV-nyomtatás világába, vagy azoknak, akik "iparibb" követelményekkel szembesülnek. A konfigurációk változatossága sok olyan izgalmas alkalmazást tesz lehetővé, amelyek elősegítik a haszonkulcs növekedését és új üzleti lehetőségek megtalálását, ami kritikus tényező napjaink nyomtatási piacán.’

Új ECO-UV EUV5 festékek

Az összes VersaUV LEC2 modell felszereléséhez tartozik az új EUV5 festék, amely az előző generációhoz képest a festékköltségek kb. 25%-os csökkenését kínálja, valamint az új, nyomtatható alapozófesték és más biztonsági fejlesztések.

Minden modell több festékkonfigurációban kapható, pl. dupla CMYK a nagyobb termelékenységért, vagy CMYK alapozóval, lakk és fehér festékkel a képességek teljes körű kihasználásáért. A fehér festék kiemeléseket hoz létre vagy alaprétegként szolgál sötét színekhez, a lakk pedig ragyogóan fényes vagy matt felületet tesz lehetővé. A lakk rétegek texturált hatásokat, Braille- vagy speciális jelöléseket is létrehozhatnak ipari alkalmazásokban – még tovább fokozva a munka értékét egyedi és tapintható kialakításokkal. Az UV-LED lámpák változtatható erőssége azt jelenti, hogy egy másodlagos folyamat kivitelezésével kreatív felületek, mint csillám- és fólia alkalmazások is megvalósíthatóak.

A minőséget és sokoldalúságot kínáló Roland DG biztos abban, hogy az LEC2 tekercses nyomtató/vágók és az S sorozatú síkágyas nyomtatók egy régóta várt megoldást és tágabb alkalmazási lehetőségeket biztosítanak sok-sok nyomtatási szolgáltató számára.

A Roland DG VersaUV LEC2 sorozat és az LEC2 S sorozat az EMEA-térségben kapható.

Tudjon meg többet a VersaUV LEC2 tekercses nyomtató/vágó sorozatról

Tudjon meg többet a VersaUV LEC2 S sorozatú síkágyas nyomtatókról

Tudjon meg többet az EUV5 festékekről

*Az F300 és F400 konfigurációk csak az LEC2-640S 1625 mm (64”) modellhez választhatók.